Sindromul uretral cronic

Sindromul uretral cronic la femeie este o patologie pelviperineala, de granita, greu de definit si dificil de rezolvat, simptomele acestuia fiind generatoare de fobii, stress, anxietate, scaderea calitatii vietii, a performantelor profesionale, sociale.

Un studiu din 1990 a preciat la  5 milioane numarul de consultatii pe an, in cabinete de ginecologie in SUA, pentru sindrom uretral cronic (Karram MM: Curr Opin Obstet Gynecol 1990;2).
In plus, tratamentul este nestandardizat si include metode medicale, metode agresive (dilatatii uretrale, incizii ale colului vezical), pina la tratamente psihiatrice, toate cu rezultate modeste.

Sindromul uretral cronic la femeie este compus din simptomele: durere sau presiune proiectate la nivel pubian, urinare frecventa cu durere sau usturime, dificultate la urinat, durere la contactul sexual. Frecvent pacienta are in istoric anexite, hemoroizi si asociaza constipatie sau colon iritabil, meteosensibilitate. In marea majoritate a cazurilor la consultatie se prezinta o pacienta care se plinge de dureri in jurul simfizei pubiene, care spune ca din cauza acestor dureri urineaza des, care daca este intrebata de felul in care urineaza afirma acuze variate: usturime, jena, dificultate, jet intrerupt, cantitati mici, urinare deasa.

Pacienta are numeroase uroculturi sterile si sumar de urina normal, ecografii care nu evidentiaza patologii urogenitale si are un consult ginecologic recent de asemenea normal. In  unele cazuri cu evolutie mai indelungata, pacienta poate deja sa fi fost operata pentru aceste simptome sau sa fie in tratament psihiatric pentru ele.

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea afectiunilor urologice. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj

Trimite-ne o intrebare

Nume

Email

Intrebare