Vezica hiperactiva

Vezica hiperactiva este un diagnostic clinic bazat pe prezenta a doua simptome, imperiozitatea mictionala si urinarea frecventa (definitia ICS – International Continence Society).

Imperiozitatea mictionala reprezinta senzatia brusca si puternica de a urina ce nu poate fi stapinita decit greu si pentru scurt timp.

ICS pune pe primul plan existenta imperiozitatii in definitia vezicii hiperactive cu toate ca marea majoritate a pacientilor vin la consultatie afirmind ca urineaza des si doar anamneza scoate in evidenta imperiozitatea concomitenta.

Imperiozitatea este un simptom care nu trebuie sa apara la un om normal decit in cazuri foarte rare, prezenta ei cvasipermanent este considerata patologica. In cazul urinarii frecvente este mai greu de stabilit o limita clara intre normal si anormal, de aceea doar asocierea acestor doua simptome stabileste diagnosticul de vezica hiperactiva.

 

 

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea afectiunilor urologice. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj

Trimite-ne o intrebare

Nume

Email

Intrebare