Urinez des, atat ziua cat si noaptea

Numarul de urinari pe zi nu are o valoare normala fixa. Vezica are o capacitate de 200 – 400 ml. Pentru un volum eliminat pe zi de 1200 – 1500 ml un om ar trebui sa se duca la toaleta de cca. 4 – 7 ori in timpul zilei.

Urina se formeaza cu un ritm aproximativ de 1 ml pe minut. Aceasta inseamna ca la o capacitate a vezici de 200 – 300 ml aceasta se va umple in cca. 3 – 5 ore. Trebuie tinut seama ca ingestia de lichide nu se face constant. Consumul brusc al unei cantitati mari de lichide sau consumul unor lichide care stimuleaza formarea de urina (cofeina, bere) sau trecerea de la cald la rece vor impune urinari mult mai frecvente. Stresul este un alt factor care determina urinarea mai frecventa.

1. URINEZ PUTIN SI DES

Senzatia de a urina poate fi stapinita si chiar poate disparea dupa citeva minute de aminare atunci cind vezica a fost golita recent.

Nu este considerata normala existenta sentimentului de necesitate de a urina imediat cu impresia de a o nu putea stapini. Aceasta se numeste imperiozitate mictionala. Poate fi normala cind apare doar uneori, dar existenta ei aproape la toate urinarile este patologica, este denumita VEZICA HIPERACTIVA si trebuie tratata.

2. URINEZ MULT SI DES

Aceasta este in general urmarea unui consumexcesiv de lichide care poate fi determinat de boli precum diabetul zaharat sau insuficienta renala.

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea afectiunilor urologice. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj

Trimite-ne o intrebare

Nume

Email

Intrebare